Workshop: van Prul naar Pracht

Workshop: van Prul naar Pracht

In het kader van een leuke moeder-dochter activiteit deed ik afgelopen vrijdag, samen met mijn moeder, mee aan een workshop bij Verfhandel Ree. Voor de mensen die niet uit deze regio komen; Verfhandel Ree is een winkel in Heemstede waar je (de naam zegt het al een beetje) terecht kan voor verf. Dat niet alleen, ze verkopen alles wat je mogelijk zou kunnen gebruiken bij het schilderen, behang, gordijnen, raamdecoratie en lekkere koffie.

Ik houd sowieso altijd erg van verfwinkels; het ruikt er lekker, er staan spannende machines (die schudapparaten waar de verf in gemengd wordt) en het mooiste van alles; kleurstaaltjes. Kleurstaaltjes bevatten dromen, hoop, mogelijkheden en de naïeve gedachte dat je de hele eetkamer best kunt schilderen in een middagje terwijl je nog naar de tandarts moet en je schoonfamilie ’s avonds komt eten. Maar goed; ik kwam dit keer niet voor de kleurstaaltjes.picture (2)

De workshop heette ‘van Prul naar Pracht’ en speelt in op de trend van het nieuw leven inblazen van oude meubels. Bij binnenkomst werden we onthaald met koffie, thee, taart (eigenlijk weet je dan al dat het goed zit) en tafels vol met inspiratie.

picture (1)

Alle deelnemers moesten zelf een meubelstuk meenemen wat ze wilden opknappen. Tijdens de workshop werd voornamelijk gewerkt met krijtverf, een soort verf die heel geschikt is voor decoratieve technieken zoals het doorschuren van verflagen en patineren met was voor een brocante effect. Daarnaast is krijtverf relatief snel droog en kun je dus snel genieten van je werk! Het merk waar tijdens de workshop mee gewerkt werd heet ‘Painting the Past’, zij hebben een breed arsenaal met prachtige kleuren krijtverf.

Mijn ‘prul’ was een oud stoeltje. Het leek me leuk om iets buiten mijn comfort zone te doen, dus ik heb hem geel geschilderd en de zitting bekleed met een restje behang. Omdat het behangetje vrij druk was heb ik het stoeltje niet opgeschuurd en/ of gepatineerd met was. Hierdoor heeft de krijtverf zijn zachte effect gehouden en is het een lekker fris stoeltje geworden!

picture   picture (3) picture (4) picture (5) picture (6) picture (7)

Mocht je ooit zelf een stoeltje of tafeltje willen schilderen (wat ik je zeker zou aanraden, want het is leuk!), begin dan met schilderen aan de onderkant. Zo kunnen de poten al een beetje drogen zodat je in één keer door kunt gaan, en voorkom je dat je stukken vergeet te verven. 

Eén gedachte over “Workshop: van Prul naar Pracht

  1. Leuke blog, moet je vaker doen, ben je niet verleerd dat schrijven!!
    en mooi resultaat en heel gezellig ook, op naar de volgende workshop!
    X

Geef een reactie