Mijn favoriete blogs

Mijn favoriete blogs

Follow my blog with Bloglovin

Eigenlijk is deze post gewoon een manier om het MPP-bloglovin’-account goed te laten werken. Als ik (Esther) dan toch bezig ben, kan ik net zo goed meteen schrijven waarom ik graag gebruik maak van Bloglovin’ en wat mijn favoriete blogs zijn om te volgen.

Naast de blogs van Marleen, lees ik ook graag blogs van anderen. Ik doe er inspiratie uit op en eerlijk is eerlijk, ik ben nieuwsgierig naar de manier waarop anderen hun leven inrichten. Voorheen had ik duizend-en-een-sites die ik om de beurt langs ging om te kijken of er al een nieuwe blog gepost was. Met Bloglovin’ kun je een account aanmaken en vanuit de app je favoriete blogs volgen. Je hoeft alleen deze app te openen om te zien welke sites een nieuwe blog gepost hebben. Mij helpt dit om niet uren op het internet rond te zwerven. Het is een makkelijke manier de leuke blogs te volgen, of deze te bewaren voor later. Hieronder een aantal van mijn favorieten:

Vegan recepten
Tot mijn grote vreugde zijn er de afgelopen jaren ontzettend veel goede blogs met vegan recepten gekomen. Minimalist Baker is één van mijn huidige favorieten. Lekkere recepten met maximaal 10 ingrediënten. De White Bean Kale Salad en de Peanut Tempeh zijn twee absolute favorieten hier in huis.

Een andere fijne site waar ik momenteel veel kook-inspiratie van haal is It Doesn’t Taste Like Chicken. Sam heeft een hond met de naam Chickpea (kikkererwt) en het beste recept voor Vegan Nacho Cheese. So what’s not to like?

Vega(n) / groene  lifestyle
Het blog van Cilla zou eigenlijk ook onder de kopjes vegan recepten en sporten horen te staan. Want naast dat ze op Squatcilla schrijft over haar vegan leven, plaatst ze lekkere recepten (zoals dit recept voor fluffy pancakes zonder ei!) en laat ze zien dat je als vegan prima aan krachttraining kunt doen. Dus als je altijd al hebt willen weten hoe vegans aan hun eiwitten komen (you know who you are!), lees dan dit: krachttraining en veganist.

Een andere groene blog die ik altijd met veel plezier lees is het blog van Iris. Met haar Groene Tips laat ze zien hoe je op relatief eenvoudige wijze je leven een beetje groener kan maken. Bovendien vind  ik het verfrissend om te lezen over iemand die niet in de Randstad woont en wiens leven niet bestaat uit het rennen van overdadig bloggersevent naar nieuwe hotspot.

Selfhelp & productiviteit
De site van de The Self Help Hipster is voor mij een grote bron van inspiratie over zelfhulpboeken, doorbreken van gewoonten en vergroten van productiviteit. Dit is echt een heerlijke site voor wanneer je graag leest over deze onderwerpen en af met je neus op de feiten gedrukt moet worden. In mijn geval: niet alleen maar lezen over efficiënter werken, het ook doen! Al bijna 1,5 jaar gebruik ik mijn Bullet Journal wat mijn takenlijst een stuk overzichtelijker (en confronterender) heeft gemaakt. Doe jezelf een plezier en luister ook eens naar The Self Help Hipster podcast.


Sporten
Dat vrouwen ook van stoere sporten houden en dat sporten leuk is om te doen, weten de de meeste (stoere) vrouwen al lang. Helaas gaat het in de traditionele media (hallo NOS!) relatief weinig over vrouwelijke topsportsters. Ook tijdschriften en websites voor sportliefhebbers lijken te denken dat vrouwen toch vooral sporten om in “sexy” roze outfits aantrekkelijk te worden gevonden. Gelukkig is daar de site Stoere Vrouwen Sporten. Het plezier in sporten spat aan alle kanten van deze website, samen met flink wat modder en zweet. Het mooie vind ik dat de site zich richt op elke vrouw, en het niet uitmaakt hoe snel/sterk/slank je bent. Comfortabel sporten om nog meer te genieten staat voorop. Stoere Vrouwen Sporten heeft mij al geholpen bij menig gênante hardloopvraag over schuurplekkenhardloopscheetjes en andere dingen die hardloopsters nu eenmaal doen.

Wil je graag eens yoga uitproberen, of zie je er tegenop om dat buitenshuis te doen? Adriene biedt op haar website en YouTubekanaal allerlei soorten yogalessen aan die je makkelijk thuis kunt volgen. Ze heeft inmiddels zo veel filmpjes gemaakt dat er vast ook iets voor jou tussen zit. Dit is een van mijn favorieten:

 

Hopelijk heb jij hiermee weer nieuwe lees-inspiratie. Welke blogs volg jij graag?

Have fun!

Esther

2 gedachten over “Mijn favoriete blogs

Geef een reactie