Hier werd ik blij van: Blinkist

Hier werd ik blij van: Blinkist

De afgelopen weken heb ik me studie-ontwijkend vermaakt met Blinkist. Blinkist is een app voor je smartphone of tablet waarmee je non-fictie boeken kunt lezen in 15 minuten of minder. De app geeft de highlights weer uit de boeken, waardoor je efficient de boodschap krijgt. Dat scheelt enorm veel tijd, én maakt dat ik ook eens verder kom dan hoofdstuk 3 – want de meeste non-fictie boeken zijn best wel saai.
Blinkist biedt ook een optie aan om die hoogtepunten voor te lezen, wat ideaal is als je onderweg bent, in de sportschool staat of gewoon voorgelezen wil worden (no shame in that game).

De eerste 3 dagen mag je gratis alles uit Blinkist halen wat er in zit, daarna betaal je €49,99 per jaar voor een Plus account (Premium voor €79,99). Ik vind €49,99 nogal veel geld, maar als je dat omrekent naar de +1.500 boeken die je ervoor kunt lezen betaal je eigenlijk €0,03 cent per titel en dat is dan weer een koopje. Naast dat er op dit moment meer dan 1500 boeken beschikbaar zijn, komen er maandelijks 40 nieuwe titels bij. Er zijn zowel iets oudere als recente boeken te vinden. Bij het gratis account komt iedere dag een ander boek beschikbaar om te lezen. Je weet van tevoren niet welke titel het is, maar het is wel gratis.

Pros

+ Een leuke manier om non-fictie boeken te lezen
+ Veel recente titels
+ Mogelijkheid tot aanpassen van de voorleessnelheid
+ Laagdrempelig

Cons

– Met de gratis account is het maar de vraag welke titel beschikbaar komt om te lezen
– De app en boeken zijn alleen in het Engels beschikbaar
– Geen boeken blijvend toegevoegd aan je collectie

Samenvattend vind ik dat we met z’n allen meer boeken moet lezen, en dat Blinkist daar een leuk hulpmiddel voor is (want niets vervangt the real deal). Zeker als je op zoek bent naar een stukje verdieping of verrijking van je leven, en daar misschien een zelfhulpboek voor wil gebruiken maar dat niet wil kopen of lenen bij de bibliotheek.

Daarnaast heeft de app mij geholpen om titels te lezen waar ik wél wat aan gehad heb, maar die ik anders nooit gezien of opgepakt zou hebben op basis van de titel (Why Diets Make Us Fat – Sandra Aamondt, Doing The Right Things Right – Laura Stack, How To Be Black – Baratunde Thurston).

Oh ja, dit is geen advertorial, ik vind het gewoon leuk om dingen te delen waar ik blij van wordt.

Wil je Blinkist ook proberen? Download hier voor iOS, en hier voor Android (beide gratis). 

Eén gedachte over “Hier werd ik blij van: Blinkist

Geef een reactie